مسلمان، فقط با یک وسیله میتواند پیشرفت مادی و معنوی را برای خودش و خانواده اش هموار کند و راه پیشرفت مادی و معنوی را بر افق بیکران هستی باز کند.
آن اینکه دوباره به انوار عالی قرآن و سنت که از مشرق زمین طلوع کرده است و همچنان روشنایی خود را بر همگان عرضه میدارد، رو بیاورد و از آن استفاده نماید.
تا زمانی که ایدئولوژی و عقیده ی یک ملت درست نشود و نحوه ی تفکر آن نسبت به جهان تغییر نکند و در راستای کمال قرار نگیرد آن ملت سیادت و بزرگی پیدا نمیکند و موجب پیشرفت مادی و معنوی اجتماعش نمیگردد.
در بخش قبلی اشاره نمودم که یگانه راه دفع سحر رقیه ی شرعی است.
لفظ ﴿رُقَی﴾ عبارت از قرائت آیات قرآن بر مریض یا فرد گزیده شده با چیزی یا مس شده توسط جنیات است، همراه مالیدنِ دست و دمیدن بر او.
امام نووی و «حافظ بن حجر» بر مشروعیت «رقی» با شرایط ذیل اتفاق نظر دارند:
۱- کلام رقیه باید حاوی کلام الله سبحانه و تعالی یا اسماء و صفات او تعالی باشد.
۲- به زبان عربی باشد، یا به شیوه ای که فهم معنای آن و تمایز آن ممکن باشد.
۳- این اعتقاد وجود داشته باشد که رقیه ذاتاً مؤثر نیست، بلکه شفا به وسیلۀ الله سبحانه و تعالی است.
از جمله دعاهای حفظ و مراقبت که نبی اکرم صلی الله علیه وسلم به ما یاد داده است در ارتباط با کودکان است که در روایت بخاری از ابن عباس رضی الله تعالی عنه آمده است که رسول الله صلی الله علیه وسلم دعای حفظ و مراقبت را به «حسن و حسین» رضی الله عنهما میخواند، و میفرمود شما را به خدا میسپارم به وسیلۀ کلام کامل و تام او از شر هر شیطان و حشرۀ گزنده و هر چشم بد.
از این رو صحابه و تابعین به شدت منکر این تعویذات و طلسم ها بودند، تا آنجا که خدیجه رضی الله عنها مردی را دید که ریسمانی از این نوع بر گردن خود آویخته بود، این آیه را قرائت کرد:
﴿وَمَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلَّا وَهُمْ مُشْرِكُونَ۱۰۶﴾ [يوسف: ۱۰۶].
«و بیشترشان به خدا ایمان نمی آوَرَند جز این که با او چیزی را شریک میگیرند».
از سعید بن جبیر رضی الله عنه روایت شده که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«مَنْ قَطَعَ تَمِيمَةً مِنْ الْإِنْسَانِ كَانَ كَعِدْلِ رَقَبَةٍ». (رواه ابن أبي شيبة في “المصنف”)
«هرکس خرمهره ای را از گردنِ فردی جدا کند، گویا یک بنده را آزاد کرده است».
بنابراین، صحیح آن است که طلسم ها به طور کلی ممنوع باشند، چنانکه پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم در مقام نفرین به دارندگان طلسم ها میفرماید:
«مَنْ عَلَّقَ تَمِيمَةً فَلاَ أَتَمَّ اللَّهُ لَهُ وَمَنْ عَلَّقَ وَدَعَةً فَلاَ وَدَعَ اللَّهُ لَهُ». (رواه احمد)
«کسی که طلسم یا بازوبندی به خود بیاویزد، خدا کار او را تمام نکند، و هرکه خرمهره یا نظرقربانی جهت رفع چشم زخم به گردن آویزد، به مقصود خود نرسد».
چنانچه کسی به بیماری و یا ناراحتی دیگر دچار گردید چاره ای جز بردن ایشان نزد داکتر و یا طبیب وجود ندارد، زیرا پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم میفرماید:
«تَدَاوَوْا عِبَادَ اللَّهِ، فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ لَمْ يَضَعْ دَاءً إِلا وَضَعَ لَهُ دَوَاءً» (رواه احمد، و اصحاب سنن، وابن حبان، حکم، و ترمذی)
«بندگان خدا امراض خود را مداوا کنید، زیرا خداوند مرضی پدید نیاورده، جز آن که دوایی برای آن قرار داده است».
بنا به نقل صحیح بخاری پیامبر (صلی الله علیه وسلم) میفرماید:
«إنما الشفاء في ثلاثة: مشربة عسل أو شرطة محجم أوكى بنار». (رواه بخاری)
«شفای بیمار در سه چیز است:
۱- خوردن عسل.
۲- نیشترزدن و حجامت
۳- داغ کردن و سوزاندن محل درد».
این نوع مداوا شامل معالجاتی میگردد که در عصر ما از طریق خوردن دارو یا عمل جراحی و یا سوزاندن به وسیله ی برق و… انجام میشود.
بنابراین، پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم شفای بیماران را در تمائم و قرائت افسون اوراد نامشروع و امثال آن قرار نداده است، بلکه درمان و معالجه را از همان راه طبیعی علوم طبی مقرر فرموده اند که یا از طریق دهان با خوردن دارو و امثال آن و یا تزریق دارو و به وسیلۀ پیچکاری به سایر قسمت های بدن است.
نیشترزدن و حجامت نیز امروزه شامل انواع عمل جراحی میگردد، و همچنین سوزاندن و داغ کردن امروزه به معنای زیر برق گذاشتن و امثال آن میباشد.
اینها همه درمان هایی است که اسلام بدان قائل است، و پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم بدان دستور داده و در مداوای خود نیز از آنها استفاده کرده است.
چنانچه در مواردی به حجامت پرداخته و به داکتر و طبیب مراجعه نموده، و اصحاب و امتش را به معالجه و مداوا دستور فرموده است.
پس شایسته است که ما نیز تابع سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم باشیم.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم میفرماید:
«لِكُلّ دَاءٍ دَوَاءٌ».
«هر دردی درمانی دارد»
مسلمان، باید اولتر از همه، خودش عقیده اش را درست کند، به الله تعالی ایمان داشته باشد، تا به تعویذ و خر مهره و…..، و برای خودش دست دعا را بلند کند تا در مسیرِ رضای خالقش، او را مؤفق گرداند، و توفیق دستیابی به حقایق را برای او مهیا سازد، و او را فقاهت در دین و فهم و معرفت اسلامی عطا فرماید، تا راه راست (صراط مستقیم) و مسیر واقعی را از انحراف و کج روی باز شناسد که او شنوا و نزدیک به ما است.
زمانی که مسلمان دچار بیماری شود برایش جایز است که در جستجوی یک شخصی بگردد که دارای صلاح، تقوا، حلالی و پاکی رزق بوده و امید اجابت دعایش برود و از این شخص بخواهد تا او را رقیه کند.
اگر امروزه کسی به احوال مردم نظری بیافگند مشاهده میکند که بسیاری از آنها به طرف هر شخصی که ادعای تعویذ کننده ای و طالع بینی را بکند، میشتابد.
به طرف کسانی میشتابند که اهل صلاح نیستند بلکه چه بسا شعبده باز و کاهن میباشند، و این بدان جهت است که جهل عام شده و بسیاری از مردم مسأله ی دین شان را، ساده پنداشته اند.
بنابر این بسیاری از مردم در کار دین شان دقت و عمق نظری نکردند، لذا این امر، یک زمینۀ وسیع و یک میدان بازی یا برای بعضی افراد فاسد فراهم آورده تا اینکه ادّعای رقیه یا تعویذ شرعی بنمایند در حالی که آنان هرگز شایستگی این کار را ندارند.
لذا ای مسلمان بر ارتقاء نفست بوسیله ی خویشتن تمسک بجوی و بدان که الله سبحانه و تعالی میفرماید:
﴿وَقَالَ رَبُّكُمُ ٱدۡعُونِيٓ أَسۡتَجِبۡ لَكُمۡ﴾ [غافر: ۶۰].
« الله (ج) فرمود، مرا با خلوص دل بخوانید تا دعای شما را اجابت کنم».
اینکه عذر می آورید که گناهکار و مقصر هستید و میترسید که مبادا دعایتان اجابت نشود این یک امر پسندیده است. لیکن این حسن کامل نمیشود مگر اینکه با ترس و امید همراه باشد تا اینکه همه احوالات و اعمال بنده مطابق شرع صحیح باشد.
پس همان گونه که از گناهانت میترسی، امیدوار رحمت الله سبحانه و تعالیباش و هنگامی که بنده نسبت به پروردگارش حسن ظن داشته باشد و اعمال نیکو انجام بدهد و با انجام اعمال نیک در اصلاح احوال خویش بکوشد و ازگناهان توبه نماید، الله تعالی نیز بر او، به دیده ی رحمت مینگرد.
عزیزان گرانقدر:
لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
د دعوت نیوز رسنیز مرکز ملاتړ وکړئ
له موږ سره د مرستې همدا وخت دی. هره مرسته، که لږه وي یا ډیره، زموږ رسنیز کارونه او هڅې پیاوړی کوي، زموږ راتلونکی ساتي او زموږ د لا ښه خدمت زمینه برابروي. د دعوت نیوز رسنیز مرکز سره د لږ تر لږه $/10 ډالر یا په ډیرې مرستې کولو ملاتړ وکړئ. دا ستاسو یوازې یوه دقیقه وخت نیسي. او هم کولی شئ هره میاشت له موږ سره منظمه مرسته وکړئ. مننه
د دعوت نیوزبانکي پتهIslamic Bank AC # 00105100585219 :
د واټس آپ شمېره WhatsApp: +93 747 162 162:
Support Dawatnews Media Center
If there were ever a time to join us, it is now. Every contribution, however big or small, powers our journalism and sustains our future. Support the Dawatnews Media Center from as little as $/€10 – it only takes a minute. If you can, please consider supporting us with a regular amount each month. Thank you
Islamic Bank AC # 00105100585219
Account for international payments: 00105100585219
WhatsApp:+93 747 162 162
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
یادونه: په دعوت نیوز کې نشر شوي لیکنې او تبصرې یوازي د لیکوالو نظر څرګندوي، د نن ټکی اسیا توافق ورسره شرط نه دی.
Commentaries and articles published here, represent the views of their authors solely. They do not reflect the editorial policy of the website
ادامه در صفحه بعدی