حکم قربانی ریش تراش چیست؟

سلام به کارمندان دعوت نیوز امید که صحت و عافیت کامل داشته باشید.

من یک سوال داشتم امید است که جواب انرا برای ما بفرستید

من احمد باشنده ولایت کابل میباشم.

فردی عادت دارد ریش خود را بتراشد و قصد قربانی نموده و نمی تواند از تراشیدن ریش خودداری کند؛ چاره چیست؟

**********************************************

الحمدلله،

تراشیدن ریش چه در دهه ذی الحجه وچه دیگر ایام حرام است، زیرا این کار گناه و مخالف با سنت و ارشادات رسول الله صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ است. لذا ما مسلمانان را از این گناه بر حذر می‌داریم و واجب است که این شخص توبه کند؛ چرا که ریش زینت و زیبایی مرد و هیبت و وقار اوست و وجه تمایزی بین مردان و زنان است و از شعارهای مسلمانان متعهد نیز به شمار می‌آید. تراشیدن ریش مشابهت با زنان و کافران است.

پیامبرصَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ می‌فرماید:[ و من تَشَبَّهَ بِقَومٍ فَهُوَ مِنهُم ] [هر‌کسی که خود را مشابه قومی کند از آنان است.] { احمد (۲/۹۲،۵۰) بزیاده فیه، ابوداود ش/۴۰۳۱،بزار در مسندش (۲۹۶۶)وطبرانی در اوسط (۸۳۲۷) با سند ضعیف، البته با شواهد به درجه‌ی حسن می‌رسد.نگا: :فتح الباری(۱۰/۲۷۱) و فیض القدیر (۶/۱۰۵) (۸۵۹۳ ) }

ضمن این که دربلند نگه داشتن ریش و رها گذاشتن‌آن نیز مشقت و مشکلی وجود ندارد، بلکه فرد خود را از آزار تیغی که هر روز بر صورتش کشیده می‌شود و دستمزدی که به آرایشگر و یا خرید وسایل آرایشی که هر روز یا هر هفته مبلغ زیادی صرف آن می‌شود، می‌رهاند. این شخص می‌تواند آن مال را صدقه بدهد و اجر و پاداش خود را در سرای آخرت دریافت کند.

با وجود این ما می‌گوییم: او نباید به این بهانه، از قربانی کردن خودداری کند، و این کار نباید او را از قربانی کردن باز دارد. توصیه‌ی ما به او این است که گناه و ترک سنت و عبادت را با هم جمع نکند، در هر حال حتی اگر او این معصیت را ترک نکند با قربانی کردن پاداش آن را دریافت خواهد کرد.

فتاوی آنلاین دعوت نیوز

📌آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ پس با دوستان‌تان شریک سازید تا آنها هم بهره‌مند شوند! 🤝 📲#اشتراک_گذاری 🥀🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

📛 تاسو د کاپي کول اجازه نه لری!
محتوای این وب‌سایت محفوظ است. لطفاً بدون اجازه، آن را کپی نکنید.