متصدی صفحه: عبدالناصر امینی
پرسش: شخصی معذور است و نمیتواند به صورت طولانی بایستد، حال در نمازهای صبح که قرائت طولانی است، اگر با جماعت نماز بخواند باید نشسته نماز بخواند و اگر تنهایی نماز بخواند، میتواند ایستاده نماز بخواند، افضل چیست؟ با جماعت نشسته یا ایستاده و منفردا؟
* شخص مذکور نماز جماعت را با توجه به استطاعت خویش در حالت قیام شروع نموده و سپس میتواند نمازش را در حالت نشسته ادامه دهد.
پرسش: در گوشی مبایل قرآن نصب شده است، آیا بدون وضو لمس قرآن در مبایل جایز است یا خیر؟
* بهتر این است که لمس صفحات و دست زدن قرآن بر روی صفحة نمایشگر گوشی با وضو انجام گیرد؛ اما اگر کسی بدون وضو هم دست بزند، شرعا گناهکار نمی شود؛ زیرا بین نوشته های قرآنی و صفحة گوشی حائل وجود دارد. و دست زدن قرآن با حائل بدون وضو درست میباشد.
پرسش: رنگ یا چسبی که بر دست رنگ آمیز و سرامیک کار میماند و با وجود بار بار شستن پاک نمیشود، مانع صحت وضو است یا خیر؟
* این اشخاص هنگام کار از دستکش و یا هر وسیلهای که مانع ریختن رنگ (شستن رنگ از بدن بنا به گفتة رنگ آمیزها مشکل خاصی وجود ندارد) یا چسبیدن چسب به دست میشود، از آن استفاده کنند، اگر چیزی از آن بر دستانشان چسبیده و باقی ماند، سعی کنند آن را با هر وسیلهای زایل کنندهای دور سازند، در صورت زایل نشدن با هیچ زایل کنندهای و وجود مشقت و ضرورت (عسر و حرج) در این حالت بر وضو و غسلآنان اشکالی وارد نمیشود.
ناگفته نماند که این مسئله به رأی فردی که به آن مبتلا است، بستهگی دارد، چون در این مسئله رأی «مبتلیبه» طبق مذهب امام ابوحنیفه (رحمهالله) معتبر است، فرد باید بنگرد که دور کردن چسب از دست واقعاً امکانپذیر نمیباشد، اگر دور کردن آن امکان پذیر است، در آن کوتاهی و سهلانگاری نکند، چون طهارت بدن شرطی از شرایط صحت نماز میباشد.
پرسش: به علت عدم وجود پول خرد یا سهلانگاری در تهیة آن، به هنگام خرید کالایی یا خدماتی، باقیماندة پول خرد پس داده نمیشود یا به مقدار آن مبلغ، جنسی به ارزش آن به خریدار داده میشود که اکراه و نارضایتی خریدار را به دنبال دارد، در صورت ها:
1ـ باقیماندة پول خرد پس داده نمیشود حکم شرعی آن چیست؟
2ـ کالایی به ارزش پول خرد باقیمانده به خریدار داده میشود که اکراه و نارضایتی خریدار را به دنبال دارد. حکم شرعی آن چیست؟ آیا این پول حرام است؟
3ـ اگر با رضایت طرف این پول در امر خیریه صرف شود چه حکمی دارد؟
* ندادن باقیماندة پول خرد به مشتری، کار ناجایزی است و فروشنده باید باقیمانده پول مشتری را به وی بدهد. دادن وسایل دیگری در قبال باقیمانده پول خرد، اگر مشتری برای خرید آن رضایت نداشته باشد درست نیست؛ و اگر مشتری برای خرید آن رضایت داشت، در این صورت اشکالی ندارد.
اما صدقه کردن باقیمانده پول خرد با اجازة صاحب پول جایز است.
د دعوت نیوز رسنیز مرکز ملاتړ وکړئ
له موږ سره د مرستې همدا وخت دی. هره مرسته، که لږه وي یا ډیره، زموږ رسنیز کارونه او هڅې پیاوړی کوي، زموږ راتلونکی ساتي او زموږ د لا ښه خدمت زمینه برابروي. د دعوت نیوز رسنیز مرکز سره د لږ تر لږه $/10 ډالر یا په ډیرې مرستې کولو ملاتړ وکړئ. دا ستاسو یوازې یوه دقیقه وخت نیسي. او هم کولی شئ هره میاشت له موږ سره منظمه مرسته وکړئ. مننه
د دعوت نیوزبانکي پتهIslamic Bank AC # 00105100585219 :
د واټس آپ شمېره WhatsApp: +93 747 162 162:
Support Dawatnews Media Center
If there were ever a time to join us, it is now. Every contribution, however big or small, powers our journalism and sustains our future. Support the Dawatnews Media Center from as little as $/€10 – it only takes a minute. If you can, please consider supporting us with a regular amount each month. Thank you
Islamic Bank AC # 00105100585219
Account for international payments: 00105100585219
WhatsApp:+93 747 162 162